Overslaan en naar de inhoud gaan

L3 en L4 maken een knikkerbaan

Voor de lessen van wo techniek hebben we ons eens verdiept in het maken van een knikkerbaan uit krantenpapier.

Eerst moesten de kinderen nadenken over hoe ze te werk zouden gaan... welke vormen gebruik ik, hoe maak ik een bocht, hoe plaats ik de ondersteuning/pijlers...

Na wat individueel denkwerk en een tekening mochten de kinderen in kleine groepjes samenwerken aan de knikkerbaan. Het werd een heuse ontdekking en veldslag. En hoe moeten we die bocht maken???

Na heel wat uren knip, plak en scheurwerk was er de voorstelling en bijsturing. Bij vele groepjes was het daadwerkelijk gelukt.

Knap gedaan!!!

Over ons

Wij zijn een kleine, gezellige basisschool in het hartje van Loksbergen, een deelgemeente van Halen. Onze school behoort tot VZW Katholiek Onderwijs Halen Herk-de-Stad.

We werken met het leerplan van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om onze doelstellingen te behalen. De titel van het leerplan ‘Zin in Leren, Zin in Leven’ is tegelijkertijd ook wel het streefdoel van onze school.

Streven naar leerlingen die zich thuis voelen op school, graag willen bijleren, samen spelen… daar zetten we met het hele team op in.

Hierbij houden we rekening met de eigenheid, de talenten, de mogelijkheden en de eventuele beperkingen van elk kind. We bieden hen optimale kansen in een leerrijke omgeving en reiken kwaliteitsvol onderwijs aan.

We leren ook onze kinderen bewust zijn van hun eigen talenten en groeikansen waardoor ze met vertrouwen in het leven kunnen staan.